en wirtualny spacerwirtualne spacer
Oferta

Wesele

kwiat MAESTRO
Restauracja Maestro. Łuki.

PROPOZYCJA MENU

Obiad weselny

Przystawka

• Orientalna sałatka z pieczonej kaczki z imbirem, chilli, pomarańczami i siekaną kolendrą

Zupa (do wyboru)

• Aromatyczny rosół z kołdunami jagnięcymi
• Krem z dyni podany z grillowaną krewetką
• Żurek staropolski z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami

Dania obiadowe (do wyboru)

• Pieczony kurczak z kostką w towarzystwie sosu kurkowego, ziemniaków i warzyw gotowanych
• Polędwiczka pieczona z pierogami borowikowymi i kalafiorem romanesco
• Łosoś pieczony ze skórką sezamu podany na śmietanowym pappardelle i chrupiącej sałacie
• Pierogi pistacjowe

Deser (do wyboru)

• Vol-au-vent z pieczonymi jabłkami, cynamonem i gałką lodów waniliowych
• Suflet czekoladowy z gałką lodów waniliowych i owocami leśnymi
• Krem brulee z delikatną nutą wanilii i brzoskwini

Koszt: 70 zł na osobę

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Obiad

Zupa

• Rosół z makaronem

Drugie danie (Lampka wina do obiadu)

• Kurczak rolowany z porą w sosie kurkowym
• Kotlet po piastowsku
• Zrazy wołowe
• Karkówka po cygańsku
• Pstrąg grillowany z warzywami

Dodatki

• Ziemniaki, Krokiety, Bukiet surówek, Bukiet warzyw gotowanych z prażonymi migdałami

Deser

• Deser waniliowy z malinami

Kawiarnia

• Soki owocowe 100%, woda mineralna - bez ograniczeń
• Kawa podana na trzy sposoby - bez ograniczeń
• Trzy rodzaje herbaty - bez ograniczeń
• Owoce plastrowane : kiwi, pomarańcze, grapefruit, melon
• Ciasto sernik, jabłecznik, czarna porzeczka

Zimne zakąski

• Schab pieczony ze szpinakiem w orzechach włoskich
• Polędwiczki z cukinią w sosie bazyliowym
• Indyk w sosie miodowo-musztardowym na winogronach
• Aromatyczna rolada z kurczaka
• Pstrąg w galarecie
• Łosoś na parze w sosie serowo-ziołowym

Sałatki

• Romanesco
• Tartelini z parmezanem
• Cesarska z grillowanym kurczakiem
• Śródziemnomorska z roszponką i marynowaną fetą

Atrakcja kulinarna

• Płonące szaszłyki z pieczonymi warzywami i ćwiartkami ziemniaków

Danie serwowane po północy

• Barszcz z pasztecikiem

Koszt 190 zł na osobę

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obiad z lampką wina

Przystawka

• Halibut na parze z musem mango i siekaną kolendrą
• Pate z gęsich wątróbek ze skórką pomarańczy i brandy

Zupa

• Krem z pomidorów i pieczonej papryki z jogurtem greckim i świeżą bazylią

Danie serwowane przez kelnerów

• Polędwiczki pieczone z pierogami borowikowymi podane z kalafiorem romanesco i bukietem sałat
• Rumsztyk cielęcy z grillowanym bekonem i pieczoną cebulą

Deser

• Sorbet truskawkowy ze świeżą miętą

Kawiarnia

• Kawa podana na trzy sposoby - bez ograniczeń
• Trzy rodzaje herbaty - bez ograniczeń
• Owoce plastrowane : kiwi, pomarańcze, arbuz, grapefruit,
• Soki owocowe 100%, woda mineralna - bez ograniczeń
• Ciasto: sernik, szarlotka, czarna porzeczka, w-z, ananas,
• Tort weselny

Zimne zakąski

• Carpaccio z polędwicy
• Tatar wołowy z żółtkiem
• Schab pieczony ze szpinakiem w orzechach włoskich
• Indyk w sosie miodowo-musztardowym na winogronach
• Aromatyczna rolada z kurczaka
• Pstrąg w galarecie

Sałatki

• Tartelini z parmezanem
• Cesarska z grillowanym kurczakiem
• Śródziemnomorska z roszponką i marynowaną fetą

Atrakcja kulinarna

• Płonące szaszłyki z pieczonymi ziemniakami oraz kaszą i kapustą

Dania serwowane po północy

• Pierogi pistacjowe
• Pierogi z kapustą i grzybami
• Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
• Francuska zupa cebulowa z chrupiącą grzanką i siekanym tymiankiem

Dodatkowo do wyboru:

• Stół włoski
• Stół staropolski
• Fontanny alkoholowe
• Fontanny czekoladowe
• Profesjonalni barmani

Koszt 280 zł na osobę

Restauracja Maestro. Łuki. Restauracja Maestro. Zakończenie treści.